Kanazawa (2)

Kanazawa az Ishikawa tartomány központja, Tokióból 3 óra alatt elérhető shinkansennel. A legenda szerint egy Imohori Togoro nevű paraszt krumpli ásás közben arany lapkákra bukkant, innen kapta a város az elnevezését, ami szó szerinti fordításban az arany mocsarát jelenti. Kanazawa bővelkedik a történelmi látnivalókban. Találunk itt többek között kastélyt, hatalmas japánkertet, szamuráj utcákat, teaház és templom negyedeket, noh, történelmi, modern művészeti és aranyfüstlemez múzeumot.

Kenrokuen kert

Japán három legszebb kertjének egyike, amely 11,4 hektár területen fekszik. A tökéletes kert mind a hat jellemzőjével (nagy kiterjedés, elkülönítés, leleményesség, antikvitás, vízben bővelkedő és panoráma) rendelkezik, innen ered a Kenrokuen elnevezés, amelyet 1822-ben kapott, jelentése „hat kombinált kert”. A Maeda család közel két évszázadon át építtette. 1874-ben nyitották meg a nagyközönségnek.

Horaijima a teknős sziget
Kasumigaike tó és az Uchihashitei teaház.
Gankoubashi (repülő libák) híd. Hátérben a Shichifukujin-Yama (a hét jó szerencse isten hegye).
Shichifukujin-Yama (a hét jó szerencse isten hegye)
Hisagoike tó
Balra a kert, jobbra a kastély területe.

 

Higashi Chaya gésa negyed

Egyike Kanazawa három, Edo korszak hangulatát őrző teaházas negyedének.

Az 1820-ban épült Shima teaház jelenleg múzeumként működik.

Shima teaház

Kanazawa az aranyfüstlemez gyártás Mekkája, 99%-ban itt készül Japán összes aranyfüstlemeze. A Hazuka aranyfüstlemez termék bolt egyedülálló látványosságot rejt belső udvarában, egy kívül-belül aranyba csomagolt teaházat.  A negyed telis-tele van különféle aranyfüstlemezhez kapcsolódó termékekkel. Találhatunk itt dísztárgyakat, kozmetikumokat és édességeket, így akár arannyal szórt vagy beborított fagyit is ehetünk.

Kívül-belül aranyfüstlemezbe csomagolt teaház.
Aranyfüstlemezbe burkolt kő.