Nokogiri-yama

A Tokiói-öböl keleti oldalán, a Boso-félszigeten található a „Fűrészfog-hegy”, mely a Kanto régió egyik ny6_1legöregebb buddhista templomának a Nihon-ji templomnak ad otthont. A gyönyörű erdei környezetben fekvő templomot Gyôki szerzetes alapította 725-ben Shômu császár utasítására. A templomot a területén található gigantikus méretű és számú szobor teszi egyedülállóvá. A természet és az ember alkotta látványosságokat több mint 2000 lépcsőfok köti össze.

Daibutsu
A Yakushi Nyorai-t (a gyógyítás buddhája) megtestesítő Nihon-ji Daibutsu 1780 és 1783 között készült Jingoro Eirei Ono és 27 tanítványa által. 31,05 méteres magasságával Japán legnagyobb sziklába vájt buddha szobraként túlszárnyalja Kamakura Daibutsu-ját.

Hyaku shaku KannonKannon
A Daibutsu mellet egy 30,3 méteres sziklába vájt Kannon (a könyörületesség istensége) szobor is található a Nihon-ji területén, melyet 1963-ban készítettek a II. világháborúban elhunyt katonák lelki békéjéért.

Tokai 1,500 Rakan
Szintén Jingoro Eirei Ono és tanítványai által készült el 1779 és 1798 között az 1500 darab, különböző buddhista tanítványt megformázó szobor. Mára mintegy 538 darab maradt meg belőlük, de látványuk és sokszínűségük még így is impozáns.

További képek:

További információk:
http://www.nihonji.jp/
http://www.mt-nokogiri.co.jp